Facebook

Jumelage nieuwsbrief

Dovenschool in Kita

geactualiseerd op 25 mei 2016

De dovenschool in Kita (l'Ecole dés Déficients Auditifs de Kita) wordt geleid door de bevlogen directeur Dramane Diabaté. Kinderen van 6 tot 18 jaar krijgen op deze school een basisopleiding.

Door een financiële bijdrage van de Jumelage werd het mogelijk om de school te voorzien van zonnepanelen. De leerlingen kunnen nu 's avonds (na zonsondergang) op school hun huiswerk maken bij lamplicht. Ook biedt het mogelijkheden voor computerlessen.
dovenschool1dovenschool2

Bezoek aan de dovenschool

geplaatst op 17 juni 2014

Natuurlijk is tijdens het werkbezoek van 2014 een bezoek gebracht aan de school. Er waren op dat moment zo'n 15 leerlingen aanwezig. We werden enthousiast begroet en kregen uitleg over gebarentaal en hoe dit aangeleerd wordt.
Bekijk de video-impressie:Sportkleding voor de dovenschool

geplaatst op 17 februari 2014

voetbalteam dovenschool

Het voetbalteam van de dovenschool speelt in de scholencompetitie. Zij hebben echter geen sportkleding en niet alle kinderen hebben bijvoorbeeld geld voor sportkelding in een bepaalde kleur. De Jumelage kreeg daarom het verzoek voor sportkleding voor het voetbalteam.
Omdat Quick Boys uit Katwijk nieuwe sportkleding kreeg, kon de oude kleding in 2012 meegenomen worden naar Kita.
Het elftal is enorm blij met hun nieuwe kleding.
En er wordt geregeld gewonnen!Dovenschool krijgt schoolspullen van Gemeente Voorschoten

geplaatst op 17 februari 2014

merci dovenschoolGemeente Voorschoten besloot in 2010 geen kerstkaarten te sturen. Het bedrag dat daarmee bespaard werd, werd aan de Jumelage gegeven om in Kita onder andere een school mee te ondersteunen. In februari 2011 konden enkele bestuursleden met de directeur van de school Drahmane Diabaté in Kita schoolspullen gaan kopen.