Facebook

Jumelage nieuwsbrief

foto 3 leskist fortgensMali-leskist
Wilt u op school aandacht besteden aan Mali en Kita? Maak dan gebruik van de speciale leskist voor het basisonderwijs boordevol gebruiksvoorwerpen en lesideeën. Informatie over de materialen uit de leskist en filmpjes met sfeerbeelden en interviews met mensen uit Kita zijn te bekijken op deze prezi-presentatie .

Voor € 20,= krijgt u daarnaast een gastles over Kita en kunt u gebruik maken van de collectie Malinese kleding  en muziekinstrumenten van de jumelage.
Interesse? Neem dan contact op met Jaap Booij .

Leskist in actie
De kinderen van groep 1 van de Fortgensschool hebben tijdens de projectweek 'Hallo Wereld' Mali en Afrika als thema gebruikt. Met allerlei werkjes en liedjes leren de kinderen over Afrika. Maar er is niets zo leuk als met de leskist van de Jumelage een Afrikaans huisje in te richten en met de kleding uit Mali te spelen dat je in Kita bent.

foto 4 leskist fortgens foto 2 leskist fortgens foto 5 leskist fortgens

Het vrouwencentrum Si Nafa in Kita is dè plek waar 'Beurre de Karité' geproduceerd wordt. In Nederland wordt hiervoor vaak het Engelse woord gebruikt: shea butter. Sheaboter is een natuurlijk vet onttrokken aan de noten van de sheaboom, een typische Afrikaanse Savanneboom. Het productieproces van noten tot boter duurt lang en is arbeidsintensief. De vrouwen in Kita maken de boter met de hand.